Informatie over methode auto inbraak

Beste leden van de BPV Sijsjesberg,

 

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van afgelopen dinsdag (19 april) heeft onze wijkagent Anco Driessen een korte presentatie gehouden over criminaliteit en veiligheid in Huizen en in onze wijk. Naast een aantal nuttige preventietips gaf hij ook een voorbeeld van recente inbraak bij een auto in het 4e kwadrant. De methode die gebruikt werd noemde hij wel bijzonder.

 

Ter informatie onderstaand de melding van zondag 17 april, zoals die in het dagrapport van de politie te lezen is:

 

‘Gegaan naar de Marga Klompéhof te Huizen in verband met een inbraak in een personenauto van het merk BMW, type 530.

 

Ter plaatse gesproken met de eigenaar van het voertuig. Hij gaf aan dat hij op 17 april 2016, omstreeks 00.00 uur naar bed is gegaan en dat het voertuig toen nog onbeschadigd voor de deur van de woning geparkeerd stond. Omstreeks 07.30 uur kwam hij erachter dat de airbags en de navigatie uit de auto waren genomen. Eigenaar heeft een HD-camera op het voertuig staan en kon ons goede beelden laten zien.

 

Te zien is dat er om 03.42 uur een man aan komt fietsen op een opvallende vouwfiets met een transportrekje aan de voorzijde. De man fietst rechtstreeks naar de auto en voelt aan de portieren. Vervolgens slaat hij een ruitje aan de rechterachterzijde van de auto in. Hierna vertrekt de man weer. Om 04.18 komt de man weer terug op de fiets. Hij heeft dan een grote stok (bamboestok) bij zich. Door  het vernielde ruitje duwt hij met de stok de knop van de vergrendeling in, zodat deze van het slot springt. Via de rechterachterzijde stapt de man dan in de auto. Vanaf de achterbank kruipt hij naar de bestuurdersstoel. Hierna gaat hij heel rustig te werk en haalt alle airbags en het navigatieschermpje weg. Zelfs het stuur wordt in een grote tas gedaan. Om 04.40 uur fietst de man weer weg met alle airbags.

 

Verdachte rijdt dus op een opvallende fiets. Misschien heeft de man ergens een voertuig geparkeerd heeft en gaat per fiets op pad.’

Er werd niet vermeld of de auto voorzien was van een alarminstallatie, maar gezien het merk en type van de auto sluit hij niet uit dat dergelijke auto’s standaard voorzien zijn van een alarm. Waarom dit dan niet geactiveerd is door de ruitbreuk is niet duidelijk.

Naar het overzicht