Inbraken op Nieuwe Bussummerweg

Beste Sijsjesbergers,

Het aantal inbraken en pogingen tot inbraak neemt de laatste tijd in onze buurt verontrustend toe. Reden genoeg om met nog meer aandacht te kijken naar het bewoonbaar doen lijken van uw woning als u even weg bent of op vakantie gaat.

 

Als u personen in de buurt ziet rondscharrelen waarvan u het gedrag niet vertrouwt kunt u altijd 112 bellen. Mocht u nog geen lid zijn van de Sijsjesberg buurt WhatsApp kunt u zich hiervoor aanmelden bij info@sijsjesberg.info.

 

Via onze wijkagent Anco Driessen kregen wij vanmorgen de onderstaande meldingen over een tweetal inbraken bij ons in de buurt.

 

Afgelopen nacht is ingebroken in een woning op de Nieuwe Bussummerweg. Rond 01.30 uur ging het alarm van de woning af. De bewoners zijn op vakantie. Toen mijn collega’s gingen kijken zagen zij dat het raam van de bijkeuken opengebroken was. Ook een binnendeur bleek opengebroken te zijn. Een klein deel van de woning werd door de dader(s) doorzocht. Op 26 februari 2016 is omstreeks hetzelfde tijdstip is gepoogd in te breken bij de buren. Bij deze inbraak was de bewoner overigens thuis. Hij werd wakker door geluiden bij zijn achterdeur en heeft de politie gebeld.

 

Op 13 februari 2016 heeft omstreeks 21.00 uur een inbraakpoging plaatsgevonden in een woning aan de Nieuwe Bussummerweg, gelegen tussen de Oud Bussummerweg en de Langerhuizenweg (oneven zijde). De bewoner was afwezig, maar dankzij het feit dat in de woning een babyfoon stond, die door de buren werd afgeluisterd, werd een inbraak voorkomen. Een dergelijk apparaatje blijk dus een goede vervanger van een alarminstallatie te zijn. Aanschafprijs tussen de 80 en 130 euro.

 

Met vriendelijke groet,

Anco Driessen 

Wijkagent

Bikbergen, Crailo, Flevo, Huizerhoogt, Sijsjesberg en Wester Eng. (tijdelijk Nautisch Kwartier)

Ultra posse nemo obligatur

 

Politie  | Midden Nederland | Gooi en Vechtstreek | Team Huizen | 

 

Graaf Wichman 1, 1276 KA Huizen

Postbus 8300, 3503 RH Utrecht

M 06 27098965

T (0900) 8844

Naar het overzicht