Databank 'Camera in Beeld'

Onze wijkagent vroeg ons om u te wijzen op de site van de politie waar informatie staat over het gebruik en registratie van camera's in de 'openbare ruimte'.

 

De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

 

Hoe werkt het?

Wanneer er bijvoorbeeld een overval, straatroof of een inbraak is geweest, kan de politie heel snel op de kaart zien of er geregistreerde camera’s aanwezig zijn, die mogelijk beelden van het incident hebben opgenomen. Als dat zo is, neemt de politie contact op met de eigenaar van de betreffende camera. Met 'Camera in Beeld' kan de politie dus sneller meer incidenten op te lossen.

  

Ook in onze wijk Sijsjesberg hebben wij recentelijk wat goede voorbeelden van wat camerabeelden kunnen betekenen bij het informeren van de politie bij inbraken en vernielingen.

 

Heeft u, of overweegt u camera beveiliging? Doet u dan mee met Camera in Beeld?

Dan helpt u dus misschien om onze buurt veiliger te maken.

 

Klik hier voor de site ´Camera in Beeld´

Naar het overzicht